ONZE LEVERANCIERS IN DE KIJKER

 

DAPHNE NATUURLIJK

Kruiden, groenten en fruit kweken met liefde voor de natuur en bodem! Dus zonder kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. Landbouw gebaseerd op ecologische principes: duurzaamheid, biodiversiteit, aanpak tegen klimaatopwarming en de korte keten staan hoog in het vaandel.

 

 

 

 

SANGUISORBA

EEN kruidenkwekerij in Ranst. Bart Belmans is gepassioneerd bezig met kruiden, eetbare bloemen en planten! 

ROELAND FORT

Onze leverancier van biologische en natuurlijke wijnen.

Even een korte uitleg over biowijn en natuurlijke wijn. “Het grote verschil tussen biologische wijnen en natuurwijn is volgens ons de volgende: bij biologische wijn vertrek je vanuit het ingrediënt dat biologisch geteeld is; terwijl het bij natuurwijn gaat om het hele proces: de wijn wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, zonder toevoegingen. De enige uitzondering kan een minuscule dosage van sulfiet zijn. De reden hiervoor is om de wijn te beschermen, te stabiliseren zodat ze toch wat controle krijgen over het product dat ze afleveren (de wijnboeren). Het al dan niet toevoegen van sulfieten is een persoonlijke keuze.

Natuurwijn kan gaan van zeer ”clean” tot heel “funky”.

Natuurwijnboeren hebben dan ook niet perse een biolabel, dit kost nl veel geld en neemt veel tijd in beslag, terwijl deze boeren dat vaak net niet hebben. Ze plukken met de hand i.p.v. machinaal, hebben veel meer werk in de kelders... Ze werken steeds met veel respect voor de natuur, bioversiteit, de grond...

Er bestaat ook geen label voor natuurwijn. Dat is ook de reden waarom we al onze boeren persoonlijk kennen en geregeld bezoeken”

BAKKERIJ TINNE

Mijn broer is een gepassioneerde bakker die na dertig jaar nog steeds niet is “uitgebakken”! Hij bakt ons zuurdesembrood en levert lekker appelgebak. 

VAN HEI TOT POLDER

 

Begrazing met schapen, lams-en schapenvlees uit natuurgebieden.

Vanaf nu werken wij met ecologische en verpakkingsvrije theelichtjes, gemaakt door onze buurvrouw Gerhilde. Lokaler kan niet!

Wij zijn onze eigen leverancier van verse kiemgroentjes. De zaden voor deze kiemgroente zijn biologisch en GMO vrij. We bestellen ze bij De Bolster in Nederland.

Kiemgroenten bevatten veel vitamines en mineralen. Het zijn echte SUPERFOODS.

ONZE GROENTJES WORDEN WEKELIJKS AANGEVOERD DOOR JOOST, 1 VAN DE DAKBOEREN VAN HET PAKT IN HET GROEN KWARTIER. KRAAKVERSE, BIOLOGISCHE GROENTEN, DAAR GAAN WE VOOR!