Vitis drinken

NIEUWE RODE WIJN:

Wente Beyer ranch (zinfandel): glas 6,6. 1/2 L 25. Fles 36

 

Hop (Humulus lupulus) is een plant die in Belgie in het wild voorkomt. De vrouwelijke bellen bevatten lupilinekorreltjes die vanwege de etherische oliën gebruikt worden als grondstof bij het maken van bier. Hop werd oorspronkelijk toegevoegd als conserveermiddel, maar tegenwoordig is het vooral omwille van de bittere smaak en het aroma. Vooral in de speciaalbieren is hop een geliefd ingrediënt. 

Een biertype waarbij uitzonderlijk veel hop wordt gebruikt is India Pale Ale. Vroeger was de toevoeging van hop noodzakelijk om het bier tijdens de lange overzeese reis goed te houden. Tegenwoordig gaat het vooral om een uitgesproken bitter en aromatisch bier te produceren.

Ook wij houden van een stevig biertje, al dan niet “hoppig”. Vandaar dat wij regelmatig andere bieren op de kaart zullen aanbieden, zowel op fles als op tap!

Blanche de Namur, een zacht witbier van 4,5% dat lichtjes zurig, maar niet bitter proeft. De naam van het bier is afkomstig van de dochter van Jan 1 van Namen, Blanche. Het wordt gebrouwen door Brasserie de Bocq in Purnode (provincie Namen)

Belgoo, een lekker biobiertje afkomstig uit de Zennevallei, wordt ambachtelijk gebrouwen met een combinatie van biologische spelt, gerst en tarwe. Het is een blond bier 6,4%alc. dat de Gold medaille Mondial de la Biere Strasbourg won in 2011.

Viswijf is een Belgisch artisanaal blond bier van hoge gisting. Het heeft een hoppig aroma, en is redelijk bitter. Het bier wordt afwisselend in Nijlen en Ranst gebrouwen.

 

 

Caulier vertegenwoordigt een aantal Belgische bieren van hoge gisting. Het is afkomstig van de vroegere Brouwerij Caulier in Brussel. Na wat omzwervingen worden de suikervrije Caulierbieren sinds 2009 gebrouwen in opdracht van De Proefbrouwerij in Hijfte. Er zijn verschillende varianten zoals: Blonde, Gluten Free Blonde, Brune, Special Extra, Caulier 28, Caulier Tripel 28, Caulier 28 Brett, Caulier 28 Pale Ale, Caulier 28 Imperial Stout.

Allemaal verschillend en zeker de moeite om uit te proberen!

 

Heb je zin in iets anders? Probeer dan eens een van onze natuurwijnen. Heel apart van smaak, puur en zuiver! Hou je het liever sprankelend? Ook dit kan met onze natuurlijke cava, Una Volta, zeker de moeite waard. 

Ons assortiment! We proberen steeds nieuwe wijnen, vraag ernaar!

Winters weer vraagt achter verwarmende drankjes! Probeer onze verse gemberthee met munt of de vitamineboost, een verwarmende thee met rozebottel-hybiscussiroop en vers appelsiensap. Vitaminen voor het hoofd en de benen!

 

 

 

LIEVER GEEN ALCOHOL?

Probeer eens een van onze huisgemaakte mocktails

 

Verfrissende mocktails: Green angel, lost in the woods, sparkling sun, orange power!

NIEUW: APERO SPRITZ, een lekkere aperitief zonder alcohol: La vie en rose met een vleugje roos.